V termínu 9. - 13. srpna se naše U19 vydala připravit na následující sezonu do Areálu Radostova v Luhačovicích.

Tentokráte nově se dvěma týmy A a B. Denní třífázový zápřah byl samozřejmostí a kluci dali pořádně do těla. Průběžná regenerace v sauně a výřivce nesměla chybět.

Přijeli jsme si nejen zatrénovat, ale i zocelit týmového ducha, takže odpolední vycházka do lázeňského města nemohla chybět, včetně návštěvy plovárny. Letos se nám bohužel nepodařilo domluvit žádný přátelský zápas s místními týmy, tak jsme si museli vystačit z vlastních zdrojů.

V pondělí 12.8 v 15:30 zadul hlavní arbitr Martin "Filda" Filouš do píšťalky a úvodním hvizdem zahájil duel mezi "A" a "B". Papírově silnější tým zahájil ofenzivně a již v páté minutě skóroval Jiří "Chirurg" Bělaška a zdálo se, že se bude jednat o jednoznačnou záležitost z pohledu "A" týmu. Opak byl však pravdou. Již o tři minuty utekl Matouš "Matuška" Kundel a stav byl opět srovnán. Ve 14-té minutě se situace opakovala a než jej Tomáš "Lojkys" Lojka zbystřil, taku byl Matuška za ním a po zákroku následovala odměna v podobě žlutého kartonku. O minutu už bystrost Lojkyse byla trochu pomalejší a Matuška měnil skóre – stav tedy 1:2 z pohledu A-týmu. Ve 28. minutě už nezbystřil vůbec nikdo a Mira Dobrovký měnil skóre na 1:3. Následovala diskuze, jestli neměl taky zbystřit VAR. Nejaktivnějším prosazovačem neplatnosti gólu byl Matyáš "Pacoň" Pacák. Fildu tato křivda natolik rozlítila, že udělil Pacoňovi žlutou s výstrahou. Za tohoto stavu se šlo i do kabin. Po přestávce, v 46. minutě se opět připomněl Chirurg, tentokráte jemu vlastnějším způsobem – žlutá karta! Jistou naději na slušný výsledek A-týmu probudil Matěj "Karboš" Psotka - stav se měnil na 2:3. Dále se už nic zásadního neodehrálo a plný stadion v Luhačovicích ( 12 diváků ) viděl vítězství srdcařů a bojovníků.

Poslední den proběhla již tradiční "Liga Mistrů" - letos se do finálového klání probojovali týmy z Bolelouce, Velímova, Bystročic, Mrskles a Libavé. Den před tím proběhlo rozlosování do týmů, které provedl Arséne Wenger za přísného dohledu předsedy UEFA Aleksandera Čeferina a státního notáře Stanislava Talíře. Taktika týmu z Mrsklkes skoro vyšla - prohrát skoro vše, neukázat svou sílu a šetřit síly na play-off. Ve finálovém souboji podlehli Bolelouci.